Erikoispalvelut

Onko lähetys perillä tänään? Mahtuuko 15-metrinen putki kuormatilaan kyytiin?

21. marraskuuta 2017

Vähälän asiakkaiden tyypillisimmät kysymykset koskevat aikataulua ja poikkeuksellisen suurten lähetysten kuljetusta. Vaikka kappaletavarakuljetukset ovat leipälajimme, meiltä kysytään päivittäin erikoispalveluita, kuten ylileveän, ylikorkean tai erittäin painavan tavaran kuljetuksia.

Teollisuuslaitoksiin tarvitaan esimerkiksi jättimäisiä koneiden osia, joita ei voida purkaa pienempiin osiin, massiivisia levyjä, kymmenien metrien mittaista putkea. Rakennustyömaille kuljetetaan paljon erilaisia suurikokoisia laitteita ja tarvikkeita. Myös vaarallisten aineiden kuljetuksille on kasvava kysyntä. Eikä normaali 24 tunnin toimitusaika riitä moniin kuljetuksiin, vaan ne halutaan perille samana päivänä.

 

Ei-oosta ratkaisuun kumppaneiden kanssa

Vielä muutama vuosi sitten jouduimme myymään näissä tilanteissa ei-oota, koska kappaletavarakuljetuksiin mitoitettu kalustomme ei yksinään näihin taipunut. Kappaletavaran kuljettamiseen suunnitellulla kalustolla kun on tarkat rajoitukset mittojen, painon ja aikataulujen suhteen.

Niinpä lähdimme etsimään ratkaisua yhteistyökumppaneidemme kanssa. Heiltä löytyi isokokoisten lähetysten hoitamiseen tarvittavaa erityiskalustoa, kuten lavetteja ja purkunostureita. Pika- ja vaarallisten aineiden kuljetuksia varten olemme valjastaneet olemassa olevaa kalustoamme. Valtaosalla kuljettajistamme on ajolupa vaarallisten aineiden kuljettamiseen.

 

Erikoislähetykset lupaavasti käyntiin

On ollut ilahduttavaa huomata, että asiakkaamme ovat löytäneet uudet erikoispalvelumme. Kappaletavaralogistiikan asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä siihen, että he saavat Vähälästä tätä nykyä myös erikoiskuljetuksia. Erityisesti he ovat kiittäneet siitä, että kaikki – suunnittelu, tarjous ja toteutus – hoituu yhdestä numerosta. Logistiikan ammattilainen osaa tehdä oikeat kysymykset sekä ehdottaa ratkaisuja, jotka tehostavat asiakkaan logistiikkaa.

Erikoispalveluiden lähetysten aloitus on ollut todella hyvä ja lupauksia antava. Markkinoilla on selvästi tarvetta tällaiselle palvelulle toiminnalle. Isokokoisten ja nopeiden lähetysten logistiikka on meille kasvavaa liiketoimintaa. Kokonaisvaltaisena logistiikkatalona haluamme vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.

 

Markku Rautio, Vähälän myyntijohtaja