Tuotannossa vauhti päällä

Vähälän tuotannossa on vauhti päällä:
Lisää tiloja, autoja ja ihmisiä

12. maaliskuuta 2018

Vuosi on käynnistynyt Vähälässä vauhdikkaasti: Jyväskylän logistiikkakeskukseen rakennetaan laajennusta, Ylivieskaan on suunnitteilla nykyaikainen logistiikkakeskus, uusia autoja saadaan liikenteeseen keväällä, ja organisaatiotakin on uudistettu. Näin voimme vastata entistä paremmin asiakkaidemme erilaisiin, kasvaviin logistisiin tarpeisiin ja tarjota ratkaisuja, jotka tehostavat heidän liiketoimintaansa.

Jyväskylän logistiikkakeskukseen maaliskuussa valmistuva laajennus on räätälöity ratkaisu asiakkaamme ITABin tarpeisiin. Euroopan johtaviin myymäläkonseptien toimittajiin lukeutuva ITAB on vuokrannut lähettämö- ja varastotiloja Jyväskylän logistiikkakeskuksesta vuodesta 2016 lähtien. Rakennamme heille nykyisten tilojen jatkoksi kevythallin, johon tulee 2500 m2 kosteushallittua tilaa.

Ylivieskassa käynnistetään uuden logistiikkakeskuksen rakentamishanke vuoden 2018 aikana. Kuljettamisen ja varastoinnin lisäksi voimme tarjota Ylivieskan alueen yrityksille jatkossa muun muassa keräilyä, pakkaamista, hankintaa, nettikauppaa tukevia logistiikkapalveluita sekä erilaisia kiireellisiä ja erikoistarpeita vaativia kuljetuksia.

 

Kalusto uusitaan noin viiden vuoden välein

Alkuvuoden aikana olemme saaneet myös uutta kalustoa, kuten jakoautoja ja perälaudalla varustettuja jalkalava-autoja. Kevään aikana meille tulee myös uusia puoliperävaunuja, irtoperän vetureita, jalkalavakontteja ja -slidereita.

Uusimme kalustomme noin viiden vuoden tai noin 800 000 kilometrin jälkeen. Näin ne pysyvät mahdollisimman toimintavarmoina ja ympäristöystävällisinä. Uudella kalustolla varaudumme myös muuttuviin kuljetuskaluston mittoihin, joita koskeva laki tulee todennäköisesti voimaan syksyllä.

Jotta voimme vastata entistä paremmin asiakkaidemme kysyntään, olemme uudistaneet myös organisaatiotamme. Toni Kokkonen vastaa tätä nykyä logistiikkakeskuksista, terminaaleista ja uusista logistiikkaratkaisuista, ja allekirjoittaneella taas on liikenteellinen vastuu. Tämä selkeyttää toimintaamme ja antaa meille mahdollisuuden kehittää uusia logistisia palveluita.

 

Juha Salonen, tuotantojohtaja, liikenne